Miksi sijoittaa tuotantoon Venäjällä?

Tällä hetkellä Venäjän talous suosii kaikkia paikallisesti tuotettuja tuotteita ja palveluja ja niillä on suuremmat markkinat verrattuna tuontitavaraan tai -palveluihin. Tuotannon perustaminen Venäjälle auttaa saamaan suuremman markkinaosuuden ja lisäksi hallinto ja lainsäädäntö suosivat sitä.

Paras ratkaisu riippuu yrityksesi tavoitteista, mutta mikäli tavoite on päästä suurempiin myyntilukuihin Venäjällä, paikallisen tuotannon perustaminen on varteenotettava vaihtoehto.

Mistä aloittaa?

Alkuun pääsee hyvin suunnitellulla strategialla ja kartoituksella yrityksen tilanteesta. Tulee selvittää mitä se vaatii, että yrityksesi tulisi toimimaan kannattavasti Venäjän markkinoilla.

Myös mm. jakelukanavat, uusi liiketoimintaympäristö, kilpailijat ja muut yritykselle tärkeät näkökannat tulee huomioida ja analysoida.

Miten yrityksesi ja tuotteesi mukautetaan käytännössä?

Vankka suunnitelma ja strategia auttavat sinua paljon, mutta se on toteutettava myös käytännössä. Tarvittavat toimenpiteet riippuvat liiketoiminta-alueestasi. Tuotteidesi ja palvelujesi markkinoinnissa tulee huomioida kuluttajien/yhteistyöyritysten mahdolliset erilaiset valintakriteerit, miten IT-palvelut järjestetään, miten työntekijät palkataan, miten toiminnan jalkauttaminen ja kaikki muut tuotantotoimintaan liittyvät operatiiviset toimet toteutetaan.

Paitsi että tarjoamme konsultointia ja neuvontaa, meillä on laaja-alaista käytännön kokemusta siitä, miten askel askeleelta perustetaan tuotanto, suunnitellaan ja toteutetaan markkinointi ja jakelu, palkataan työvoimaa, toimitaan venäläisten kumppaneiden kanssa ja ulkoistetaan toimintoja.

Unohtamatta yhtä tärkeimmistä asioista Venäjän liiketoiminnassa: lainsäädäntöä. Tämä usein monimutkainen ja kiistanalainen asia, jonka käytännön soveltaminen vaatii erityistä tietotaitoa.

Lue lisää konsultointipalveluistamme >