Moderni toimitusketju: tullaus, logistiikka, sertifiointi.

Toimitusketju Venäjän liiketoiminnassa - järkevästi ja käytännöllisesti

Liiketoiminta Venäjän markkinoilla sisältää toimitusketjun kannalta useita vaiheita, jotka saattavat olla varsin monimutkaisia verrattuna kansainväliseen kaupankäyntiin yleisesti. Tämä ei saisi kuitenkaan olla este sille, että yritykset voisivat hyödyntää Venäjän potentiaalin ja saavuttaa vakaan markkina-aseman Venäjällä. Kokosimme yleisimpiä esille nousevia aiheita ja haasteita toimitusketjussa ja kuinka ne voidaan järjestää optimaalisesti.

Voiko kuljetukset hoitaa sujuvasti?

Venäjän rajalla tapahtuva tulliselvitys voi viedä paljon aikaa ja vaivaa, ja tarvitset ajantasaista tietoa siitä, miten toimitaan viivästysten tai ylimääräisen työn välttämiseksi. Tuotteet saattavat tarvita sertifioinnin ja paperityötä voi olla mittavasti. On selvää että kielitaito auttaa, mutta lisäksi kokemus ja prosessin ymmärtäminen on tärkeää. Se miten sertifikaatit ja ilmoitukset tehdään, vaikuttavat paperityön määrään ja monimutkaisuuteen sekä tullitariffeihin.

On mahdollista että ilmaantuu viime hetken ongelmia jotka edellyttävät välittömiä toimia paikan päällä. Tällöin on erittäin tärkeää että on käytettävissä paikallisia, ammattitaitoisia ja luotettavia kontakteja.

Maksaminen ruplissa - mitä huomioida?

Suurin osa venäläisistä yrityksistä edellyttää että toimitukset tulevat valmiiksi tullattuina ja että maksut hoidetaan ruplissa mielellään sellaisen yhtiön kautta, joissa yhteyshenkilö on venäläinen.

Tähän liittyy taloudellinen riski valuuttakurssimuutosten takia, mutta myös ylimääräistä työtä mm. pankkien kanssa. Myös täytyy huomioida valuuttakursseja ja arvonlisäveroa koskevat säännökset, kun puhutaan rajat ylittävistä maksuista ja liiketoimista.

Palveluratkaisumme

Olemme Cressey International Oy:ssä tehneet tuontia / vientiä Venäjän ja Suomen välillä jo yli 25 vuoden ajan, ja olemme hyvin perehtyneitä prosessiin ja siihen, miten se toteutetaan tehokkaasti. Siksi päätimme tarjota palveluja myös muille yrityksille.

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi tarjoamme ”täyden palvelun paketin” tulliselvitykseen ja logistiikkaan. Koko ketju yrityksesi asiakkaan välillä pystytään hoitamaan kauttamme, mukaan lukien varastonhallinta, edellä mainittujen lisäksi.

Lue lisää tullaus- ja logistiikkapalveluistamme >